Lackningen vart SKIT, hur gör jag?

När jag skulle lacka min nyss inköpta begagnade aero frontspoiler vart lackning skit då klarlacken reste sig och nu måste jag slipa ner allt och göra om! Hur ska jag gå till väga? Vad ska jag slipa med så att det blir en fin grund att lacka på sedan? Något speciellt papper, typ våtslippapper eller så man ska ha? Snälla hjälp mig med detta, vet inte hur jag ska fixa detta annars. Alla tips är välkomna!



Svar på inlägget: Lackningen vart SKIT, hur gör jag?



Våtslipapper rekomenderas, då får du en bra å fin yta att lacka på. Börja med ett lite grövre och finputsa med ett riktigt fint papper brukar andvända 1200 papper. När du sedan lägger på klarlacken, lägg det första lagret väldigt tunt (ska knappt täcka) och låt lacken vila nån minut så att klarlacken får sätta sig ordentligt inann man vräker på... Lycka till!


Kan det verkligen kosta så mycket mer än 2000 kr att få det gjort hos en lackerare (vitt)?


http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=12942 /Göran


Ja du bör slipa ned den färgen som ligger med 320 och sedan finlira med 500, vått eller torrt spelar ingen sexuell... Måla sedan med en slipgrund, den låser in tidigare lack och du får en bra bottenfärg. Slipa grunden med 500 och avsluta med 1000-1200. Sedan är det bara till att blåsa på färgen. Men som Fuckface sa... Det kostar inte mer än ca 2-2500 att lämna in den för lack.


Jag försökte slipa lite men papparet jag hade var dåligt, slitet så det gick inte alls. Vad kan det ha berott på att jag inte fick bort nån lack? Det var inte ens lite som försvann. Ska det gå lätt att slipa när man har rätt papper eller är det så att man måste ta i som bara den? Vad bör jag ha för grovlek på pappret om jag ska köra med våtslippapper?


Gör dig själv en tjänst, lämna in spoilern för lackering.....


mmm håller mer föregående talare...lämna in den för lackering.


Men vad kostar det om lackeraren skulle sloipa och allt sådant, visst skulle det bli dyrt då?


Listpris enligt cabas (prislistesystem för lackering i sverige) NORMAL-stötfångare ca 2000:-. Slipning ingår i lackerarens arbete. Gör en snabb ekvation på hur mycket du kommer att få lägga ut om du är tvungen att göra om det gång på gång. Nej!!! Det är inte dyrt!





om du anser det vaara svårt så lämna det till en lackerare, han gör det bra och det går fortare. visst det kostar en slant men det är det värt!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka