Tona rutorna

Tänkte tona rutorna på vinterbilen men jag tycker det är så j*vla krångligt att hålla på med solfilm så jag fick ett tips av en polare att tona rutorna med spray istället. Alltså sån toningsspray man har till bakljus osv. Blir det bra eller? Nån som har bilder eller erfarenhet av att göra så?



Svar på inlägget: Tona rutorna



Tanken har slagit mig också men då krväs det verkligen skill för att få en jämn toning...


Tror ärligt talat inte det blir bra att spraya på, stor risk att det blir flammigt och allmännt fult, Bättre att satsa på film.


Jo det är väl de igentligen.... Får väl ta tålamodet till och göra ett försök... Får mäta måtten på rutan sen skära ut de måtten på solfilmen så man inte har solfilm till halva bilen och jobba med när man ska ha dit skiten


köp färdigskurna så slipper du extra arbete


testa den färgen går ju bort riktigt lätt med lite medel


vart kan man få tag på sån färg ?


men snälla.. jag tyckte det va sviiiin svårt att tona rutor innan jag träffade på en kille som gjorde det gratis till mig.. han snackade i telefon och arbetade med en hand.. det blev JÄKLIGT bra.. jag höll på i 5 timmar jag å en kompis men kom aldrig ens i närheten av hans jobb.. hemligheten är= köp vanlig solfilm från biltema.. 35 kr nåt.. klipp ut längden .. OBS: klipp inte så den passar 100% utan bara längden.. sen tar ni vatten och såpa.. å sprejjar på påde rutan och solfilmen som aldrig förr.. oroa er inte att det droppar och har sig..det är ingen fara!!!! då ni stryker på solfilmen.. tänk då på att alltid spraya på vatten på solfilmen då ni stryker.. alltså.. så ni slipper repor efter.. det solfilmen sitter perfekt.. kan ni börja skära ut formen på skälva fönstret.. och vipps så har ni sparat ca 2900:- ! och detta med att tona rutor med spray..tänk inte ens tanken! endast för lyktor.. blir ettj ävla bökigt jobb att ta bort sen om man fått för sig det...


Det var vanlig svart toningsspray till bakljus och dylikt jag tänkte på... Finns alltså på mekonomen m.m.


På bakrutan är det lättast att dela filmen på 2 eller 3 ställen beroende på hur välvd rutan är. (skär filmen längs med defroster-slingorna så syns inte skarvarna) * Börja med att rengöra rutorna noga * Spraya först vatten på rutans utsida, lägg på filmen på utsidan med skydds-plasten mot dig och släta ut den. * skär till filmen efter rutans utsida ( med en lampa inne i bilen är det lätt att se kanterna) * dra bort skydds-plasten och spraya diskmedel-vatten både på filmen och på rutan (insidan) * lägg på filmen på rutan och dra med gummiskrapan från mitten och ut för att få bort alla bubblor * om rutan är mycket välvd kan man värma försiktigt på rutans utsida med en varmluftspistol, samtidigt som man drar med gummiskrapan. Lycka till!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka