Skärmbreddning+bredare fälg = lagligt?

läste nyss en trevlig länk http://www20.vv.se/vvfs/htm/2006nr063.htm detta skulle träda i kraft den 1 okt 2006. Med denna text antar jag att man får bredda sitt fordon med 50mm utan att regestreringsbesiktning behövs göras. Men nu är det ju så att jag vill ju fylla upp mitt hjulhus med bredare fälgar, och min fråga är om det är lagligt? att sätta på bredare fälgar än vad som är orginal? Har hört något om att däckbasen inte får ändras eller hur det var.. Det står något om hjul längst ner i länken men tycker det är lite luddigt skrivet.. någon som vet där ute i besiktningsrymden?



Svar på inlägget: Skärmbreddning+bredare fälg = lagligt?



Du får ju ha så breda fälgar du vill så länge dom inte sticker utanför hjulhusen (skärmen måste täcka hjulet)... Det är hjulbasen du inte får ändra avståndet mellan, tex vänster fram o vänster bak mätt ifrån centrum...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka