skadade fälgar

Hej nån som vet vart man kan laga skadade (kantstötta) fäljar till ett billigt pris lr om man kan görta de själv?? MVH Emil



Svar på inlägget: skadade fälgar



Mekartips / Fälgreparation Verktyg och materiel Grovt och fint slippapper Fint våtslippapper Finspackel Kartong (vanlig kartong) Maskeringstejp Fälglack Klarlack Pensel Skål med vatten Trasor Ev någon sprit att tvätta med Svårighetsgrad - Beskrivning Börja med att slipa ner dom värsta märkena med ett grovt slippapper så att det blir en jämn och fin yta. Tvätta rent så allt slipdamm försvinner. Börja spackla med hjälp av blöta fingrar för det är då lättare att få bort spacklet från fingrarna och blir bättre dessutom resultat. När det torkat så är det bara att börja slipa, var noga då ett slarvigt underarbete bara irriterar skiten ur dig om man vet om det. Tvätta rent igen så allt slipdamm från spacklet försvinner. Maskera fälgens ovan- och under sida (alltså på vardera sida om kanten som är uppskrapad) med maskeringstejp. Klipp, klistra eller tejpa ihop kartong så att den följer fälgens kanter. "tårtkartongen" på ovansidan och den lite tjockare kartongen på undersidan. Anledningen till att det just ska vara en lite tunnare kartong är pga att det är svårt att komma åt på fälgens ovansida annars om däcket sitter kvar. Börja lacka med många tunna lager fälgfärg och mha maskeringskartongen och maskeringstejpen hålla undan färgen s_ gott det går från däck och resten utav fälgen. Skulle det komma färg på däcket så går det lätt att ta bort mha lösningsmedel tex lacknafta eller motsv. När färgen torkat spreja med klarlack på det utsatta stället. Var mycket försiktig då det lätt blir lackrinn. Skulle resultatet bli dåligt använd våt slippappret och klarlacka igen. Kom ihåg att fälgen aldrig blir som den var när den var ny igen men den blir betydligt bättre än vad den var innan. (taget från peugeot sportsclub)


låter bra men jag hade gjort lite anorlunda hade lackat hela fälgen för man kan inte få den i precis samma nyans utan att man gnuggar fälgen med en scothe duk som är fin och sedan lackar den efter man har spacklat ser ändå inte så tydligt att det är olicka färger på dom när dom sitter på bilen än om du hara dom brevid varandra lackade två fälgar i dag nämligen!!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka