blinkers och sidomarkeringar, nödvändiga?

börjar ju bli klar med chevan men eftersom vi har lagat och lagt igen alla hål samt fått nya skärmar har vi inget kvar från sidoblinkersen och positionsljusn.. måste man ha dessa och isåfall hur ska dom sitta för att de ska vara okej?



Svar på inlägget: blinkers och sidomarkeringar, nödvändiga?



De e lag på sidoblinkers på bilar efter 1985. Tror inte plaseringen spelar så stor roll. Bara den e plaserad på skärmen eller i backspegeln.


Men är det troligt att han åker på några böter? Är ju ruskigt mycket snyggare med en clean look utan blink, dekaler och annat tjafs.


Ja vet inte vad böterna är på de men böter kan de nog bli. Bilprovningen kollar ju iaf sidoblinkersen så där måste man ha de. Finns ju jätte många små diskreta blinkers idag.


Om du vill veta vad vägverket har bestämt om detta så läs på denna sida: http://www20.vv.se/vvfs/htm/2003nr022%20.htm


Men är de egentligen lag på att använda dom?


Man kan säga som så att en generell regl ang bilars belysning är att den ska fungera. undantagen är backljus och dimljus och extramonterade extraljus men resten ska funka.


Men men kan alltså inte bötfällas om en polis ser att man inte blinkar?


tyckte mig läsa nånstans att mankan få böter om man ej tydligt visar med signal vilket håll man ägnar svänga åt. inte riktigt formulerat så, men något sådant var det. och det skulle ju alltså betyda att man kan få böter om man ej använder/ej har blinkers?


De verkar va lite osäkert med de där..vi va nåra som hade en livlig disskussion om de där.Men de märks väl om man skulle glömma bort o en polis ser de..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka