Det går mycket polyester!?

Hej hej, i en annan tidigare tråd funderade jag på hur mycket polyester som behövs när man andvänder glasfiber, jag fick svaret att på ungefär 1 m3 så kan jag ha 3 lager på 1kg... det stämmer inte enligt vad jag just fått uppleva, jag andvända ca 0.5kg till kanske ½ m3 på ETT lager! Det värsta var att jag fick bara halva högtalaren plastad med andra ord behöver jag 1kg polyester för 1 lager på min högtalare, dåt låter mycket i jämnförelse vad folk har sagt att jag behöver, är det dom som har hel eller är det jag som andvänder för mycket? Jag andvänder så pass mycket så att glasfiberväven är i prinsip genomskinlig (vit från början).



Svar på inlägget: Det går mycket polyester!?



Jo jag ska passa på oich fråga samtidigt nu. Hur ska man göra vid nytt lager? Stoppar man fört på polyester på det torkade och sen hevar på glasfibret och sen yttligare lite mer polyester eller tar man glasfiber direkt i början och sen polyester på de ?


http://www.maggotracing.se/guider/glasf . sfiber.php


Lägg vått i vått och använd riktig roller så ska du se att du får ner förbrukningen på plasten markant...


Vått i vått ? Ja snart ska jag ut till mitt mästervärk igen och testa på nytt för att se hur de blir, ska testa nya metoder denna gång


Hur mkt som behövs? Polyester är ju så billigt så är väl bara att köpa på sig ett lager!


Mmm, de gick bättre denna gång, jag fick dit 2-3 lager på ena sidan medans jag fick bara dit 1 lager på andra sidan så totalt är det 2-3 lager över hela nu , bara 6-7 lager kvar Enda kruxet jag har är luftbubblor vid de lite mer skarpa svängarna , tycker nu jag borde slipa eventuella ojämnheter som kan orsaka problem (när detta har otrkat så klart)?


Vått i vått innebär att du lägger på ny väv när du arbetat in polyestern i första lagret, och på så vis använder den tidigare polyestern till det 2a lagret väv. De riktig aaluminiumrollarna är som gjroda för att arbeta bort luftbubblorna, bara du låter väven suga åt sig polyestern ordentligt först så är det inga problem. Tycker du ändå att det är bökigt vid trånga utrymmen, ha på RIKLIGT med polyester.


Okej, ska fläska på mera där det bildas lätt bubbler, tack för de tipset! Hur ska jag göra nu när det bildas oönskade knölar, ska jag slipa ner dom först lite grovt med typ en rondell eller nånting sånt? slipmaskin är nästan för fin dör att ta bort oönskade knölar med


blir det knölar som du inte kan ta och rolla/trycka bort innan det har härdat klart är det ju bara att slipa ner det, 80-papper är ungefär lagom. använda sedan som det sagt alu-roller för att minimera användingen av polyester samt lägg typ 2 lager med samma mängd polyester.





Har du något tips på inköpsställe, där man kan köpa polyester jättebilligt ?


biltema





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka