inkoppling av autoguage voltmeter

hej! köpt en voltmeter på realcar. fett snygg och med bakgrundsbelysning. men jag har slarvat bort kopplingsschemat till den.. får den att mäta men när man stänger av/på bilen så ska den ju sluta lysa. får alltså inte mätarn att sluta lysa! är en + och en - kabel. sen en gul som jag antar styr bakgrundsbelysningen, testat att sätta den på ljusrelät etc. men den lyser konstant endå! några bra tips lr länkar till kopplingsscheman?



Svar på inlägget: inkoppling av autoguage voltmeter



Så skall det kopplas enligt mitt schema iaf.


eh va? +en på batteriet. det är jag med på, ska jag jorda minus och sätta den gula som sköter belysningen på instumentpanelen? redan testat sätta den på ljusrelät och då bröt den inte ljuset på mätarn endå... skriv gärna hur du menar


Det är ju 4 kablar totalt som jag förstått det. De 2 som är till själva mätaren verkar du fått dit som det skall vara. + kabeln till lampan/dioden skall kopplas på antingen tändning eller skarva på befintlig intrumentbelysning för att få den att tändas och släckas med de andra intrumenten. - är det bara att jorda


är 3 kablar, sorry mitt fel att jag inte skrev det i frågan.. har mejlat realcar och fick nyss svar därifrån. så här skrev dom " Prova att koppla röd till tändningen och gul till konstant +. den 3e nämner dom inte ens. får gå ut och prova nån dag. men jag tycker det verkar inväcklat för att vara en voltmeter asså hahaah. men tack för dina svar endå!


att få själva voltmetern att funka e inte så krångligt. de krångliga e ljuset isf räcker me i hålla +kabeln på pluspolen på bateriet o sen minus på minus eller nånannanstans där de finns jord. ang belysning e de bara o ta en multimeter o mäta sig fram (var finns de ström när lyset e på, v ar finns de inte ström osv)


om d bara e 3 kablar så e d väl inga problem ? + till + å lampsladden till nån instr lampa å - te jord ? eller..


jag har varit med om voltmätare därifrån som varit felmärkta i kablarna så prova som realcar skrev. röd på lyset och gul på plus så ska du se det ordnar sig.


mm. får gå på det. tack ska ni ha. får prova detta lite grann!


koppla ena till + för stereon. då får du så den startas när du vrider om nyckeln.ett av de enklaste ställena att komma åt på så slipper du böka bland annat kablage. den andra + till batteriet o sen jord.. eller har jag förstått dig helt fel?. Busenkelt de fixar du på en pisskvart lycka till! mvh





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka