Kjol design! Hjälp med materialval

Tänkte göra mina kjolar som på bilden:http://www.supertuning.go.ro/galerie/peugeot/peugeot%20307.jpg frågan är nu.. hur jag ska gå till väga.. måste bygga lite på mina kjolar sen samma foga till bilen så som dom gjort på bilden.. vet inte riktigt vad jag ska använda.. byggskum-slipa till formen-spackla-slipa- glasfiber- lacka?? byggskummet fäster det på plåt? och fäster det så bra på kjol av plast så de inte bara trillar av? snälal hjälp mig



Svar på inlägget: Kjol design! Hjälp med materialval



ja om du kollar på threads ner hittar du http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=18749


Läs denna eller sök i forumet. Finns massor med information att hämta. http://www.garaget.org/forum/viewtopic. . 04&p=1


jag får ingen vidare svar på mina frågor:( det jag undrar i stortsett är: fäster byggskumm på plåt så bra så att det bara är till att spruta å slipa till önskat form? desamma med sidokjolarna som är gjort av plast...


varför kan du inte bygga vidare på din orginal front? det måste vara tusen gånger lättare


de e ju det jag SKA göra.. men tänkte sammanfoga sidokjolarnaså som dom gjort på bilden jag länkade till längst upp.. min fråga är ju är det bara att spruta på plast och metall sitter det fast? även om man sprutar underifrån vilket jag ska göra på mina kjolar då jag vill ha dom lägre ner...?????


och du slipar rent plåten från färg där du ska fästa den med kjolarna, så kommer det sitta bra om du spacklar med glasfiberspackel. Inte plastic paddings glasfiberspackel, utan det du blandar med pulver och polyester.


Ja fogskum fäster på både plast och metall så pass bra att det kommer att sitta kvar. Men visst tänker du bara göra en plugg med det å sen plasta av?


ah precis.. sätta på fogskum.. slipatill önskat utseende sen plasta på.. det räcker va ?


det funkar nog, men var försiktig så inte skummet sjunker ihop av polyestern. Det är rätt starka grejjor.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka