Snökedjor istället för vinterdäck

Tjena jag tänkte använda snökedjor i vinter så slipper man dom fula vinterfälgarna. Är det någon som vet om det är bra väghållning med kedjorna??



Svar på inlägget: Snökedjor istället för vinterdäck



jag tycker de är obehagligt att åka med kedjor . låter ganska mkt av sej ,, sen så är det nästan snyggare med vinterdäck än kedjor


Ingen bra idé då det blir oerhörd hetta i dem om di inte kör epa då och bara glider runt i 30


Men har man inte bra gräpp när det är riktigt halt ute då?? Någon fördel har dom väll?


när jag provkörde en 240 med kedjor så tyckte jag bara den tog sej fram lite bättre när de var mer snö .


I lössnö gör de nytta men på is är jag osäker, tror att de inte får något bra fäste där. Sedan får man väl bara köra i låga hastigheter med kedjor också, det brukar stå i anvisningarna hur fort de tål att köras med. Snabblänkskedjor tål inte att användas en längre sträcka, då går de sönder. När det gäller väghållning så är de nog rent av farliga om man kör på is eller asfalt i tex 70 km/h, fast så fort tror jag inte att man får köra med kedjor. Det borde finnas info hos vv vad som gäller för kedjor. Kedjor är i första hand till för att tillfälligt ta sig fram på svårt underlag som djupsnö, inte att ersätta vanliga vinterdäck.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka