Hur att fästa en Volvo vinge!

Hej hej nu e det så att jag har en volvo 940 eller 740 kombi helt enkelt men har en vanlig 740 och tänker sätta den på taket "grymt snyggt" Några tips om hur jag ska få den att passa osv? den är ju lite mer böjd osv! Tänkte om någon har samma sak! Tack i förhand!



Svar på inlägget: Hur att fästa en Volvo vinge!



Gramatik? Har du en 940, 740 kombi eller en vanlig 740? framgår ju liksom inte eller? Kan ju bli så att du ska sätta en 940 eller 740 kombi på taket! Antar att du har en 745/945 kombi takvinge, som du vill ha på taket på din 740 sedan? Vet iof inte hur du ska göra, men iaf lycka till.


Du kanske inte ska yttra dig om grammatik när du inte ens kan stava till det?


Attans, jag glömde ett "M". Bäst att gå om skolan igen!


Vanligen då du fäster en 745/945 takvinge på din 740 så använder du dig bara av dubbelhäftande tejp. Detta medför dock en lite högre risk för stöld så jag brukar rekomendera att man försänker ett par bultar på vingens undersida gärna svetsad på ett metallstag/metallplatta som går mellan dem eller iaf en liten bit runt om så att det får mer fäste i själva vingen mot va vara ett par bulrat skulle få, sedan kör du bara glasfiberspackel för att bygga upp vingen igen. måtta ut noggrant vart vingen skall sitta, borra i taket på bilen och bulta från insidan.. Då sitter vingen säkrare, och skulle de mot all förmodan lyckas sno vingen så får de bara med sig ca halva och de kommer de inte att kunna använda sig av eller sälja så den delen kan man med lite tur ofta hitta i närheten av bilen...


slipa ner vingen på undersidan så den går jämt med taket sen fäster du med pl600 sen sitter du på vingen tills den torkar


MMm men den är ju lite mer böjd så den passar bara på sidorna men stort glapp i mitten som e mindre snyggt får la bygga på den eller slipa till! t.o.m kanske ställa nått tungt i mitten på den och värma med värme pistol!? Inte tänkt på hur säkert den ska sitta eftersom jag tänker så att vill dom ha den så tar dom la den hur hårt den en sitter! Är mer inne på att den ska se snygg ut på och att det ska vara så lätt och gå så snabbt som möjligt liksom! hehe tack endå för shyssta svar!


Ta Pl 400 istället så sitter den som att den skulle vara skruvad!


pl 400 & pl 600 va e det för skillnad ? och vad e det för fabrikat? köpas i vilken järn handel som helst eller? ha det fint


eller så kan du ta SIKAFLEX 221,(finns i bygghandeln)det är lite mer elastiskt än PL limmet . det kan du forma till (gärna med lite diskmedel på fingret)och slippa efteråt sen är det bara att bättrings lacka på det. nackdelen är att den har en torktid på ca 3 mm /dygn så planerainte att använda bilen på 2 dagar. Lycka till!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka