Lagligt eller olagligt?

hej! Jag har letat överallt på internet om vad som egentligen är lagligt i samband med att styla en bil... har inte hittat mer än att man inte få ha röda lampor och neon under bilen! men vilka vingar är egentligen godkända att ha? Får man vekligen ha utstickande delar från bilen? Får man trimma bilen? En länk till en sida där lagar om bilstyling finns eller ett svar vore kul!



Svar på inlägget: Lagligt eller olagligt?



Det finns flera trådar om vingar. På teknik finns även gott om trådan angående trimning ( som i princip alltid är olagligt). Sedan är det ju sånt som att man inte får göra intrång på polisens mönsterskydd, inte ha spinners (så vitt jag vet), hålla sig inom maxbredd, inte ändra helbilsgodkända bilar i nån större omfattning, inte byta till fyrpunktsbälten, och framför allt......inte ha saker som retar snuten i största allmänhet..... /Göran


men jag har hört att kolfibervingar e lagliga. om man blir tagen av polisen med en aluminium vinge... kan man då få böter?


Angående trimning så får du väl öka effekten me ett visst antal procent som brukar motsvaras av chip eller annan sån trimning.. När det gäller ljus så är det vitt framåt rött bakåt å gult på sidorna..


ja det kan man om den sticker ut mycket och är spetsig som de flesta är!


man får ha gult fram också! sen är det väl orange det ska blinka..


man får öka effekten med 15% sen måste man registrera om och få det godkännt.. Det är vad jag hört iaf.


Helbilsgodkännda harväl typ baramed garantierna och görahos återförsäljaren.. det sa dom på VAG iaf


Ehhh, nej. All ändring av motor skall följas av att man typar om den. Vilket inte går såvida du inte är biltillverkare. /Göran


Se mitt svar ovan. Det du har hört är bull***t. /Göran





Helbilsgodkännande innebär att du egentligen inte få göra ett skit på bilen. Har du en sådan så står tex exakt vilka däckdimensioner du får ha på regbeviset. /Göran


så man kan trimma bilen 15 procent mer än original motor lagligt? om man skaffar en aluminium vinge så får den inte sticka ut på sidorna eller va spetsig på vissa ställen? man göre bra om man hittar en sån vinge!


Man får väl varken ha aluminiumvinge eller kolfibervinge. I alla fall inte enligt farbror blå som bötfällt alla mina bekanta som haft olika typer av alu/kolfibervingar


Alltså....Nej. http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=6245 /Göran


ja har ju hört att man inte får ha en vinge som går över takhöjden på bilen.


I regel så får man en tillsägelse att ta bort vingen men stoppar dom en igen så kan de bli böter.


det där är en myt


så om ja har en trimmad bil å ska till besiktningen... vafan blire dårå?


Får man ha en mindre reg skylt än vägverkets?


Ehh... NEJ! varför tror du dom har gjort EN storlek till de allra flesta bilar! Trimmad bil sa du?? hur trimmad kommer din bil bli om jag får fråga???





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka