Torktid mellan varven? (göasfiber)

Hej hej, vad är normal torktid mellan varven när man lägger glasfiber, jag har fölt anvisningerna på härdaren. ()tror dock att de blev för lite, polysetern tog rätt länge innan den började gela()



Svar på inlägget: Torktid mellan varven? (göasfiber)



tjena när jag la glasfiber så la jag 2-3 lagger åt gången sen lätt jag det trorka så det inte var så klibit längre sen la jag på 2-3 lagger till. det torkade kanska snabbt men jag var utomhus och det var ca 30 grader så. 1 timme eller 2 så var det hur hårt och tort som hälst.


Varierar rätt kraftigt beronde på temperatur, mängd härdare, luftfuktighet samt hur tjockt/många lager du gör på en gång. Torktiden för mig har varierat från 40 min till 3 timmar beroende på vad jag gjort och då räknar jag tills det är stenhårt rakt igenom.


Som sakt ha i lite mer härdare en de står så går de fort och hällst ska de vara så varmt som möjligast


så ska jag slänga på kanske en motorvärmare i garaget medans jag väntar på att det ska härda? och sen kyla ner igen för att kunna plasta så länge som möjligt innan gelstadiet?


Det lät väldigt overkill. Blanda bara rätt mängd härdare och polyester och låt det ta den tid det tar, är du ute efter snabba resultat bode du satsa på att bygga i trä istället.


Man bör också slipa mellan lagren om man gör sådär. Eller i alla fall rugga upp ytan så det nya har något att fästa i.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka