Måla om Dörrhandtag -Golf 3 94:a

eftersom mina tidigare svarta framdörrhandtag, nu har blivit solblekta och är snarare svart vit fläckiga, vill jag måla om dessa till svart igen. Saken är den att jag kan inget om målerier, spray, lack osv.. Speciellt inte när det gäller på handtag av gummi/hårdplast..... Nån som kan ha lite tips på hur man kan göra, vill helst att handtagen ska se "orginal" ut..



Svar på inlägget: Måla om Dörrhandtag -Golf 3 94:a



Nå du ska då ialf inte gå och måla handtagen för färgen kommer inte att sitta kvar länge... Målar du med vanlig spray så spricker det och det nöts bort, lämnar du in det till en firma som har färger med mjukgörare för plast, riktig lack mm så kommer det kosta mer än att köpa nya handtag till bilen. Det finns ett vax som är framställt för just dessa ändmål som tex dörrhandtag, listen , vinyl mm och det innåller fett som gör att den svarta uttorkade plasten blir som ny igen. Du kan få göra det ett par ggr nu om dom aldrig har blivit vaxade med sånt eftersom plasten är så torr och blekt. Brukar köra det ett par ggr per år och handtagen blir som nya!


Måla handtag är ju inga problem.. Jag gjorde rent mina med lite lacknafta och tvätta sen av dem med lite vatten. Sen kan du väll spraya på lite plastpreimer om du vill det och sen är det väll bara på med svart plastfärg. Finns på biltema för under 40 spänn.. jag har ju lackat handtagen i bilens färg men polaren körde med biltemas svarta plastfärg och det höll hur bra som hellst!


Blev väldigt intresserad av det där vaxet! Har du något namn på det?


Vaxet heter black crome och går att köpa nästan överallt på tex mackar med bra sortiment , biltema, micro och jaa nästan överallt där det säljs bilvårdsprodukter. Annars kan du ju använda genomskinlig skokräm som funkar typ lika bra det. Måla kan du ju göra men jag har tex tvättat bort en massa målade detaljer på bilar med bara högtryckstvätt, tom på bilar som har målade lister, handtag mm sen fabrik...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka