Vad säger lagen om lampor/neon?

jag är riktigt taggad på att sätta lysrör under bilen, i bilen och byta färg på lamporna som lyser upp reg. plåten. Vad säger lagen om detta?



Svar på inlägget: Vad säger lagen om lampor/neon?



olagligt, olagligt, olagligt.... oavsett vad folk säger om att man får ha vissa färger fram etc är bara bullshit... en jobbarkompis son är snut i sthlm och har själv snackat med honom (tro det eller ej men det är en schysst snut) och alla former av neon under bilen är olagligt, vare sej du står parkerad eller är i trafik... neon i bilen är säkert också olagligt men undrar om nån verkligen skulle bry sej om det, du åker ju knappast runt med dörren öppen hoppas jag byter du ut lamporna vid regplåten blir du nog stoppad ganska snart skulle jag tro.. men men gör som du vill med allting...vill du ha neon under bilen är bara att fixa en switch inne i bilen som stänger av det direkt när du ser en snut...


Vill ju helst ha det så lagligt som möjligt när jag tar mitt körkort i Oktober/November


Nja. När man står parkerad så är det väl lagligt med neon? (Fast neonrören får inte synas...) Läste någonstans att man bara får ha två positionsljus framåt på en personbil, så även om man sätter vitt eller gult neon fram så åker man dit... Bakåt vet jag inte däremot. Där kanske man kan klara sig om man har rött neon? Man får inte byta färg på skyltbelysningen.


Läs reglerna som står i körkortsboken så har du alla svar......


Det här med neon under bilen e rätt omdiskuterat. Men man får ha det så länge bilen står parkerad, detta har farbror blå i Malmö påpekat iaf.


Om bilen står still får den ju blinka/lysa hur mycket som helst, annars hade ju alla bilutställnings tävlingar och evenemang varit olagliga och rena godis kalaset för poliser. Still får det nog se ut hur fan som helst så länge det inte stör trafiken runtom skulle jag tro.


Har hört så mycket olika om det där. Alla snutar säger olika, så det beror väl på vad du träffar på för poliser


Det ær olagligt i Sverige att ha mer æn två ljuspunkter fram på en bil under færd, utom i dimma (dimljus + parkeringsljus i vanliga strålkastarna). Dæremot ær det inte olagligt i EU, så det ær enkelt att øverklaga. Samma gæller førøvrigt regskylt fram.


det där med att man får ha parkeringsljus + dimljus kan jag då rakt lova att det INTE stämmer fick nämligen bitert erfara det, 800 i böter för det (på natten) är det mörkt ute så MÅSTE man ha halvljus och med det så får man ju inte ha dimljus.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka