Hur länge kan jag bruka polyester innan gelstadie?

Ja rubriken säger det mesta, hur länge tar det innan gelstadiet kommer och man inte kan andvända polyestern någe mer? (från de man stoppat i härdaren i rätt mängd) (läst omkring en del men inte hittat svaret på det.)



Svar på inlägget: Hur länge kan jag bruka polyester innan gelstadie?



15 minuter ungefär brukar det ta men det är många faktorer som spelar in. Hur mycket det finns i burken man har Hur varmt det är Hur mycket härdare det är Hur bra blandat det är Vilket märke på polyester Listan kan göras lång men man märker innan det början hända eftersom polyestret (iaf mitt) blir lite brunaktigt 2-3 minuter innan det "gelar" sig.


jag skulle gissa på en 10 minuter innan det börjar bli "gelaktigt"


Spelar ju även in vilket kärl du har det i medans du penslar. Om du tex använder en glasburk så exponeras ju inte polyestern så mkt Använder du däremot ett öppnare kärl som tex en djuptallrik eller liknade går det ju snabbare


där har du nog fel, polyestern härdar med hjälp av härdaren inte mha luften. så det ska nog inte spela någon roll.


Varför lindar folk in penslarna i gladpack och liknande efter användning då? Alltid trott att det var för att penslarna skulle gå att återanvända men inget jag provat själv. Du menar alltså att polyester torkar när härdaren är iblandad oavsett om det luft eller inte?


Tror nog att det är en kombination av luft och härdare som gör att polyestern härdar. Utan syre så går nog inte härdningen lika snabbt, men den härdar nog lite ändå.


Kan ju vara så att man har aceton i påsen runt penseln. Det är vad jag vet enda chansen att rädda den från total förstörelse. Aceton alltså. Angående gel-tiden så är det som alla andra säger beroende på blandning osv. Om du rör mycket i den medan du håller på så kan du nog hålla ut längre. Vad menar du med gel btw, när den bli klumpig, eller bara lite tjockare ? Innan den blir brun tar det inte alls lång tid.


ja har hittils använt aceton i en påse runt penseln..funkar bra


ja brukar inte krångla nåt med penslarna.. köper 4-pack på biltema för en tia å slänger dom sen.





Jo det är ju förbrukningsvara tar en ny varje gång ja me.


jag kan inte komma över så billiga penslar så ca 50kr kostar 1 för mig i fall den ska vara inte allt för liten. så me andra ord en ca 10-15 min, ok tack för svaren!


rusta har billiga och bra penslar. 4st för 12.50 grönt skaft har de. blir 10pack varje gång





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka