Delvis omlackering

Jag undrar lite runt att lacka om exempelvis motorhuven eller backluckan på en relativt ny bil. Hur stor är risken för att man får nyansskillnader mellan ny och "gammal" lack som är alltför lätta att upptäcka? Förutsättningarna i mitt fall är mörkblå metallic och bilen är en 01:a där lacken i övrigt är i normalbra skick för bilens ålder. Går eventuella nyansskillnader att få bort med en extremt noggran polering av den "gamla" lacken (rubbing + vax) eller med en proffesionell rekonditionering?



Svar på inlägget: Delvis omlackering



Hitta en bra lackerare så ser du ingen skilllnad.. Mörka färger blir ju inte direkt solblekta så det är inga problem..


Om man skulle ge sig på att lacka en mindre del av bilen själv, med originalfärg samt klarlack på sprayburk. Är det så hopplöst som man kan frukta? Vad ska man tänka på? Underarbetet lär ju vara skitviktigt, slipa bort ojämnheter, matta ned det som inte slipas o.s.v. Förslag och tips mottages med glädje. Det är nedre delen av en baklucka, ytan är väl cirka 100 x 30 cm, färgen är mörkblå metallic.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka