Är det "lagligt" att köra med Framrutestreamers?

Är det "lagligt" att köra med Framrutestreamers? eller kommer farbror blå eller besiknings mannen klaga?



Svar på inlägget: Är det "lagligt" att köra med Framrutestreamers?



dom får gå ner visst många cm på rutan.. komemr bara inte på hur mkt


Okej om du eller någon annan kommer på skriv gärna!


min streamer som jag har på bilderna gick för långt ner, fick besikta om p.g.a. det. men nu har man skurit bort en decimeter kanske.


Så denna som du har på denna: http://www.garaget.org/archive/10609/88 . 708-53.jpg är den "laglig" eller vad ma nsak säga? och hur långt ner går den ca?


på vissa bilar står det märkt på rutan hur långt ner man får ha en streamer, annars kan du utgå från att du fäller ner sol-skyddet så den är mot rutan (inte så den står rakt ner,) Så långt ner får den gå.


åfan.. skit snällt! tackar för all hjälp


det är ca 10 cm max den får gå ner


Är liiite mer komplicerat än så. Just siktfältet är ju varierande beroende på hur lång man är osv. Finns en mätnorm för detta som är fastställd sen 1991. Men generellt kan man säga ner till ev märkning alt så långt solskyddet går men att det är fastställt till 10 cm finns inte att läsa om i Vägverkets författning då lutning och höjd varierar kraftigt mellan bilar. Jämför tex en Volvo 240 med en peugeot 407 SW så förstår du vad jag menar. Här kommer normen för siktfältsmätning i en personbil, om nån nu begriper innehållet (Snacka om huvudbry...) Vägverket hänvisar bara till 77/649/EEG ang siktfältet. Finns ingenting ang några fasta mått. Har inte hittat nåt bra om detta förutom det nedan http://europa.eu.int/eur-lex/lex/LexUri . 630:SV:NOT


Fattar inte ett skit om det men jag hoppas det är lagligt satte på en på min bil i dag den är cirka 12 cm på höjden





om det är inte lagligt kommer polisen att säga till dig, heheh..


Jojo.. men vill inte ha den diskutionen med farbror blå så lika bra att göra rätt från början på en sådan enkel sak


Jag blev stoppad en gång och då sa dom att man skulle ha 24cm mellan rattens överkant upp till streamern. Klarade mig eftersom jag hann justera ner ratten innan jag stannade Den besiktade jag med och allting, gick igenom utan problem iaf. Frågade vad som gällde men besiktiningsmannen tyckte inte den var "så farlig". Men någon exakt regel fick jag inte av honom.


har inte så stor framruta på saaben så får bli vad det blir.. ska lacka rutorna bakom framdörrarna helsvarta så det blir nog också kul att bli stoppad får väl ha mder sig en dunk tinner när man är ute ock åker


Man måste ha en viss fri sikt över ratten (kommer inte ihåg hur mycket det var) Sen så får inte dekalens "höjd" överstiga 19cm räknat från taket och längs med vindrutan. (Jag har för mig att det var 19 cm iaf...) *Edit:24cm från rattens överdel kan nog stämma.


men om man monterar en jätte liten ratt så borde det ju göra att dom inte kan klaga om det är efter ratten dom nu utgår ifrån


på min 740 sa Besiktningsmannen att om lägger ett a4:a på ratten ska man se mellan det och streamern...hoppas ni förstår vad jag menar. Mvh Fredrik


då kan man ju ha en jätte streamer!! skoja bara!! ska pappret vara stående eller liggande??


hehe.. fan detta va ju lite små klurigt


Där e 2 märke på rutan som visar hur långt ner den får gå.. vars ett streck på varje sida om jag inte har helt fel





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka