Lacka om instrumentpanelen i Volvo 850 -95.

Hej allesammans. Har fått för mig att jag ska lacka om hela instrumentpanelen och mittkonsollen i min volvo 850 så att de blir samma färg som bilen (silvermetallic). De är svart plast nu. Allt ska lackas utom vissa detaljer; - Det svarta runt alla mätartavlorna - Alla reglage. - Den svarta, fyrkantiga plattan runt klimatanläggningen. - "utblåsen" från kupéfläkten - Askkoppen och cigguttaget. - Alla plattorna för "reserv-platser" bakom ratten (där det elkt.startspärr, kontrollen för färddator m.m.) sitter. Tänkte "Photoshoppa" en bild senare idag när jag kommer hem för att visa lite mer exakt hur jag menar. Några frågor:1) är den svarta plasten behandlad på något vis (typ silikonbehandling) som måste tas bort först så att färgen fäster ordentligt? 2) Behövs plasten "ruggas upp" så att färgen fäster bättre? Behövs grundfärg? 3) Hur många lager färg behövs? Tänkte mig 2 lager metallic och 2-3 lager klarlack. 4) Vet ni några övriga saker jag måste tänka på? Tack för hjälpen!



Svar på inlägget: Lacka om instrumentpanelen i Volvo 850 -95.



man skall ju alltid rengöra dom delar man ska lacka och det är ju alltid 1+ i kanten att rugga upp ytan lite granna med ett väldigt fint sandpapper exempelvis ett sådant papper man använder vid vattenslipning.. det är ju mina råd iaf.. säkert så kan någon annan detta 100 ggr bättre än mig:)


Oerhört fin och "handgjord" bild i Photoshop. Nu kanske ni fattar mer hur jag menar?


hej orkar inte skriva,men du kan ringa mig om du vill veta hur man gör...0735017574


plocka loss. gör rent med tex t-röd slipa lite lätt med 400 papper, torka rent igen. lacka. du märker om den har silicon då den kommer att bubbla/bilda små kratrar.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka