calibra Växelspak, hur byter man knopp?

Hejsan... jag undrar hur man ska göra för att byta växelknopp på en Opel Calibra V6a 94 a?? måste ju ha den spärren man drar upp när man ska baka.. men vill ändå korta den LÅNGA spaken lite bara och byta knoppen för den e extremt ful.. någon som har några planer? lr man kan inte korta dom något utan bara byta ut knoppen?? Tackar för alla svar=) "bilder på Calibran kommer inom kort"



Svar på inlägget: calibra Växelspak, hur byter man knopp?



fick ett tips som jag tänkte göra på min förra bil... man kan dra ut vajern till backspärren och göra en liten ögla på den som man kan dra i när man behöver backa, sen är det bara att kapa så mycket du vill och byta växelknopp.. vajern kanske man kan gömma lite fint på nån sida av spaken


på min kapade jag bort hela backspärrsmekanismen Funkar fint, det finns nån spärr så att det inte går att få i backen direkt från femman iaf! Och om man råkar få i den från trean är man riktigt kass! Polaren gjorde så på sin vectra (samma som calibra) att han kapade av översta delen av "backspärrsplastknoppgrejen" för att få ner spaken 3-4cm.. Han fick ta tag i spärren under växelspaksdamasken när han skulle ha i backen. Funkade finfint!!!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka