Vinge s60

Jag har köpt en vinge till en s60, sport vingen som nedan:http://www.wothrline.com/images/Buy_sale/S60_Sport.htm Fick ett papper med instruktioner till, hur man ska sätta fast den. Dock tycker jag ej att den är helt tydlig. Att det ska borras 2 hål förstår jag men bör man täta med silikon eller något liknande ? Bakluckan verkar vara delad i 2 st delar. Om man borrar hål och sätter dit vingen med den dubbellhäftande tejpen och skruvarna, vart ska gummibrickorna sitta, och kommer det ej in vatten in i luckan ? Dels verkar det som om man ska ha 2 st olika storlekar på borren ? Vore tacksam för tips och råd från någon som har satt dit en sådan här vinge.



Svar på inlägget: Vinge s60



När jag skulle montera min vinge så lämnade jag in den till Renault för att jag tyckte att det var lättast. Och det kostade 1200kr.


2 delade baklucka med löstagbar plastbakdel där spolier ska monteras,demontera "sitter på clips" förmodligen så ska den skruvas fast in den löstagbara plasten


Lämman för sjutton inte in det! Det fixar du ju själv! - Plocka klädseln/inerdningen på insidan av luckan så ser du säkert hur det ser ut o det hjälper nog mycket. - Var NOGA med att mäta så att du sätter hålen rätt - Borra hål börja med en liten borr för att märka ut var o gå över till en större sen. Då minskar du risken att skada plåten runt omrking. - Borra försiktigt! Tänk på att borren går igenom lätt och kan skada något under. - Rostskydda hålen! Kanterna är ju rena när du borrat. - Gummibrickor ska sitta mellan vingen och bilen så att den inte skadar lyckan precis vid hålet. - Täta med silikon eller något bygglim. - Monterings tape kan vara att föredra men inget måste. Gör ju också att lacken ej skadas av vingen när den ligger emot bilen. Lycka till! Tror inte det tar mer än en kvart att få dit vingen. Mvh


ok, då provar jag få bort plastdelen, den verkade sitta rätt rejält, har redan rivit inredningen på luckan, men blev ej klokare på platset ändån.... måste nog ta bort nummerplåten och dess hållare.


Kan tänkas... släng in en bild så jag se lite om det finns några direkta knep! Mvh


är det den stora vingen som sitter på s60 så behöver du inte ta och plocka bort någon klädsel. börja med att klipp ut mallarna som medföljer i paketet, mät ut på bakluckan och tejpa fast mallarna. borra med det lilla borret rakt genom plasten och plåten(tejpa borret så det inte går förlångt igenom), borra sedan med det stora borret genom enbart plasten. Ta bort mallarna och rengör. skruva i plastskruvarna i skruvhålen i vingen, lägg i distanserna i dom stora hålen i plastpanelen, ta bort plasten på den dubbelhäftande tejpen. montera vingen(plastskruvarna hjälper till att få vingen rakt i hålen). skruva ut plastskruvarna från innsidan, och skruva dit menteringsskruvarna och plast brickan. (Borrhålen kommer utanför tätningen till bagagerummet så någon tätning behövs inte göras)


Nice ett STORT tack för hjälpen !!!!!! nu ska det borras





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka