hoodscoop

tänkte bygga ett eget hoodscoop! läst andra trådar där dom rekomenderar hönsnät, har provat detta utan vidare resultat då nätet var mjukt och vek sig lite som det ville. någon som har egna erfarenheter av liknande byggen som vill dela med sig av sina tips å trix? Tacksam för alla tips!



Svar på inlägget: hoodscoop



Jag gjorde polarens i plåt, Ett trevligt material, man kan forma det lite hur man vill och sen stannar det i den formen... Nackdelen är dock då att du behöver svets, annars skulle jag nog gör som så att jag skulle bygga i t.ex. byggskumm en form jag gillar och sen plasta utanpå den, ta bort skummet och sedan montera den på huven och popnita fast den och sedan spackla bort fogarna


svets har jag tillgång till, enda problemet är att jag är ingen höjdare på bockningen! men det låter lättast så det är väl bara till å börja öva! plåt finns ju alltid tack för tipset!


Jag hade aldrig bockat plåt tídigare innan jag gjorde det scoopet, utöver kanske ett par gånger i skolan för mängder med år sedan, allt handlar om att man är nogrann, jag måttade allt 3 ggr inna jag gjorde något... här har du ett par bilder på hur scoopet såg ut första kvällen då jag bara hade punktat ihop det och lagt på grundfärg för att vi va tvungen att åka hem ifrån garaget, då det va enda bilen vi hade och enda huven så va det bara att avbryta bygget och åka, men du får iaf en liten bild av hur jag gick till väga som... Bilder Och sen så finns det lite fler bilder på bilen vid ett senare tillfälle här:Galleri





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka