Tips om lackering

Någon som kan tipsa om en seriös å "billig" lackerare.. Helst i sthlms området.



Svar på inlägget: Tips om lackering



I Säffle eller Ulan Bator? /Göran


vad ska lackas? hur mkt/om har du gjort själv?


Seriösa och billiga lackerare i Stockholmsområdet är rätt sällsynta om vi pratar hellack. Många firmor tar inte hellack i Stockholm eftersom det är så satans mycket jobb utan dom lever hellre på försäkringsskador som är mycket bättre betalt. Jag kollade hellack på min Audi A8 hos en firma i Sollentuna som jag litar 100% på. Dom gör inte hellack om man inte känner dom privat och dom räknade med mellan 20 - 25.000 med allt arbete förutom demont - mont av sånt som lister, lysen etc. (Men då pratar vi att jag vill ha spot-less och seriöst underarbete. Vi hade en tjej här på forumet tidigare som hade torskat på skitjobb i underarbetet på sin hundkoja i Ö-sund och ett lacka- på - rosten jobb för 10000:-) Ett komplett jobb även på en mindre bil är åtminstone 4 hela dagars jobb och 300 kr/tim skulle inte jag blinka för att betala en duktig lackerare = 4x8x300 = 9600 kr. Material är typ 5000 kr. Så under 15.000 tror inte jag på såvida det inte är fusk, stöld av material eller rent kompisjobb. /Göran


Tack för svaren. Det är hellack jag måste göra. Kom ut på parkeringen en morgon så är det nån som har kört in i sidan på min bil å skrapat bort en hel del av lacken, och försäkringsbolaget vill inte godkänna det som en parkeringsskada så jag åker på att stå för kostnaderna själv. Det är en röd lack som har suttit sedan 93 så det blir ju inte snyggt att lacka ena dörren med ny röd färg, så jag hade tänkt att lacka hela bilen. Men har en polare som är duktig på att slipa ner bilen osv.. men han lackar dock inte.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka