Bromsoksfärg ?

hejsan... Jag har hittat två sorters bromsoksfärg ! Ena på micro en 250 ml burk för 89 och den andra på webben för 349 .. Frågan är nu om dom är lika bra eller ska man satsa på den dyra ? Någon som vet : / ? mvh Janne



Svar på inlägget: Bromsoksfärg ?



Hej. Eftersom du inte skriver något om den andra är det ganska svårt o veta vad man skall jämföra med Men micros är ju billig, kanske värt o chansa? mvh nicklas.


Misstänker att den på micro inte är 2-komponents.. men man vet ju inte - kanske är helt ok ändå. Den som provar får se


Försökte du vara rolig där Creatix? kanske är helt ok ändå. Rätt kul faktiskt! Vidare till frågan: Nog för att det skiljer sig lite i kvalitet, men ska jag vara ärligt så är det nog inget du märker av såvida du gör allt ordentligt! Tar bort allt gammalt skit sedan innan och dylikt!


Köp hammarlack. inte alls dyr o den sitter garanterat. Ta rengörningsspray och en stålborste innan bara


Nope, ser inget direkt roligt i det jag skrev. Menade bara att billiga saker kan vara bra - den som provar får se.


Man får det man betalar för... Sen om man märker ngn skillnad återstår väl att se... Jag kör med hammarlack, hur bra som helst, och snyggt blir det...


Det han menade som va roligt va samma sak som jag tänkte på:kanske är helt ok ändå. Vi diskuterar bromsar och bromsoksfärg, och så svarar du "ok".. I din tanke va det ett "ok = ja" men det kan även tolkas som en ordvits "ok = bromsar"


hej alla glada !!!! den fungerar perfa med vanlig billack .. alla säjjer den försvinner då de blir vartm men de e LÖGN .. ja lackar alltid med billack å den är bättre än den där speciella bromsoksfärgen man köper !!!!!


Vet inte om jag kan hålla med om att vanlig billack är bättre än bromsoksfärg... Du kanske inte bromsar så att skivorna blir glödgade speciellt ofta? Tror att vanlig lack flagar av efter ett tag...





Vanlig lack passar jättebra om man vill ha snygga ok, men de passar inte alls om man vill kunna köra lite inspirerad bilkörning och vill använda grejerna för allt va de klarar av. Om man nu inte vill bättringslacka lite nu och då.. Men som sagt, ska man bara ha en uppvisningsbil så funkar det ju utan problem, har även sett en 240 som lackade själva bromsskivan silver, det ser bra ut men är obrukbart om man vill behålla utseendet...


Finns på speedparts och kostar 329:-... minus ev rabatt om du e medlem i STCS. Innehåller:rengöringsspray och 2-komponentsfärg Räcker till fyra bromsok.


Jag misstänker att micro har samma bromsoksfärg som mekonomen har. Alltså Auto-K:s enkomponentfärg. Köp den inte såvida dom inte säljer den till dig för fem kronor burken. En burk räcker för att täcka ett ok. Färgen är mer eller mindre vatten, den har ingen täckningsförmåga alls och du måste lägga på många lager för att oket inte ska skina igenom


Jag tror att den dyrare färgen är en 2 komponents färg som man penslar på! täcker bättre och håller bättre! jag har lackat mina me billiga spryburkar (bromsoksfärg) vet ej om de håller... bilen har bara stått i garaget pga byggnation. Men jag blästrade alla ok och la på 3-4 lager på varje! så de ska nog bli bra iaf! Men som sagt... sprayen täcker inte lika bra! har funderingar på att köpa den "dyra" färgen och pensla på istället om de inte håller me de jag har!


För att få klarhet i vilket som är bäst bör du nog ta reda på skillnaderna i färgerna, förutom priset (en- två-komponents färg tex). Folk här är duktiga med sina erfarenheter. Dålig kvalité har bara rika råd att köpa.


hammarlack säjer jag bara


jag har Foliatec Bromsoksfärg, tvåkomponent. Funkade riktigt bra!!!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka