hitta färg nr

Jag har ett jobbigt probem. jag har precis inhandlat en GOLF GT (1992) och behöver rost laga den men jag kan ej hitta mitt färg nr på bilen... etiketen som skall sitta i last utrymmet finns inte hur skall jag bete mig ??



Svar på inlägget: hitta färg nr



Den kan ju sitta under huven också, kanske.. jag har min där har jag för mig, men då är det en ford också...


Du kan prata med en återförsäljare, dom brukar ha bra kol på färkoder, om inte dom kan hjälpa dig så kan du ringa till tillverkaren och uppge chassi nummer eller reg nummer kan räcka så kan dom ta fram färg koden åt dig


Har för mig du kan köpa sprayfärg och lackstift hos Din BIL dom kollar på ditt regnummer så ska det komma upp i deras data ? Sen beställer dom från deras lager i tyskland Rätta mig om ja har fel ?


annars så står färgkombinationen i bagage utrymmet på en golf... en vit liten ful lapp


Lakestone skrev rätt... Lappen kan sitta vid reservdäcket ruskigt illa till. Texten kan vara svårläst men min ser ut att vara en vit klisterlapp med taskig grå utskrift. Annars fixar återförsäljaren det lätt... /Ena


Du kan se vilken färg du ska ha genom chassinumret.


Vår sitter väldigt bra till det, räcker att man lyfter på huven så ser man det på en liten aluminiumplatta! Samma på Hondan... Borde finnas där! Annars står det ju i boken var alla nummer sitter!


under huvet, lr nån annanstans vid motorutrymmet. där brukar den sita. annars kan den me sitta dörrkarmar.. o finns de inget nr alls.. då ger du lackerare problem.. men de går att fixa, då letar dom ofta upp en så lik färg dom kan.


Vissa färghandlare kan avläsa koden med en speciell maskin så det kan räcka med att du tar med en liten platta som är lackad i den färgen. Jag kollade färgprover till min bil hos en färghandlare som har färgkartor som är lackade på alla bilmodeller men dom stämde inte alls med hur bilen var lackad.





Vem fasiken nöjer sig med en så lik färg dom kan hitta ??? jag skulle aldrig ta emot bilen då...... lämnar man den på lack ska det komma tillbaka med samma färg !!!!


ja vet me de. men ja jobbar just nu på en lackering. du kan få in en bil me ett färgnr.. o tar fran provet, o bilen går i blåmetallic.. då e provet, grönmetallic.. då ser man om man hittar en färg som liknar/så nära man kan komma orginalfärgen... *de hände oss förra veckan nämligen..*


vad e de för färg på bilen??





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka