Sidoblinkers !

Tjena .. har provat och koppla in mina sidoblinkers så de lyser hela tiden o blinkar när jag vill de .. men min fråga är att när de lyser hela tiden så bli sidoblinkersen "Lamhållaren" så varm att den smälter .. Vad kan man göra åt problemet ? kanske montera diod lampor i sidoblinkersen istället ? eller nån annan sorts lampa som inte alstrar så mycket värme ? Tack på förhand n0jas ! (Golf II:a är bilen om nån undrar)



Svar på inlägget: Sidoblinkers !



Är det ens tillåtet?


En diodlampa blir inte lika varm så det borde fungera. Är det inte 5W lampa i sidoblinkersen, det verkar konstigt att den blir så varm.


ja eller så e de bara töntigt, bara fjantar som har de på sina fjortisstylade golf2or....lägg energin på motorn ist....


det va en golf 2a me(?) såg de nu.. förlåt visste inte du hade de.....ta de inte så hårt ja bara gissade innan, o nu så ja det va en sån.... otur....


Jag har lysande sidoblinkers på min 740...å lamphållarna smälter inte på min bil iaf!


Ska testa med diod lampor inget annat bra tips ??


Vad kan vara bättre tips än dioder? U gotta love em'


Lägg upp en bil själv istället för å klaga på andra!!! alla kanske inte har samma åsikt som du!!


Håller med...





Dioder är nog det bästa tipsen. Ingen värme från dom. Det finns 5W diod-lampor, men dom flesta drar mindre W än så. Alla är nog inte E-godkända heller.


va händer här chriss, vår önskan har inte gått i uppfyllelse än...


tror också på dioder. men dom blir väl också ganska varma. eller? har inte jobbat så mycke med dioder.


Dioder har en minimal värmeutveckling och gör sig därför idialisk till trånga installationer och installationer där man behöver många ljuskällor nära varandra.


Du behöver inte sätta dioder, det håller allt håller för att köra med orginal 5w lampa om man vill, broder hadde det så på sin camry, det enda du igentligen behöver göra är att koppla lampans +kabel till parkerings ljuset och sedan koppla lampans -kabel till + på blinkersen. Då blinkersen är avslagen jordar den lampan i sidoblinkersen så den lyser hela tiden, då du slår på blinkersen släcks sidoblinkersen, det innebär att fram/bak blinkersen och sidoblinkersen blinkar om vart annat, som bak på dom flesta bussar.


Problemet var väl inte själva kopplingen, utan problemet var att det blev för varmt? Kan ju vara så att lamporna får lite för hög voltstyrka? I vilket fall så skulle jag montera in LED-lampor. Dom har dessutom längre livslängd än vanliga lampor. Man kanske till och med skulle kunna göra en egen LED lampa som lyser med olika färger beroende på om det är fast sken, eller blinkande?


Jag tycker iaf att det verkar konstigt att lamphållaren smälter, det fungerar ju för ullberg. Nu vet jag inte hur många W lampan är på men den borde inte vara starkare än 5W. Undrar om det inte är något fel i lamphållaren så att det blir kortis ibland.


låter inte helt omöjligt


Mycket jobb för nått man inte får ha.. Det är liksom olagligt..


Varför skulle de va olagligt?? sidomarkeringsljus är knappast olagligt, snarare bättre! skulle inte kunna tänka mig att de är olagligt att dom blinkar i otakt heller!! Sen svar på din fråga.... de finns färdiga lysdioder som passar rakt av... kostar inte många spänn! sett att de finns på realcar!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka