Tips för att städa upp lackbås?

Jag tänkte att det kanske finns några här som vet hur jag bäst gör för att städa upp mitt lackbås? Byggnaden byggdes 1950 och lackbåset antagligen nån gång på 70-80-talet och det har varit ett snickeri så det är mest sån färg som sprutats där, men det har sedan även varit/är mekanisk verkstad så sån lack har också sprayats en del På golvet är det kakor med delvis färg och delvis nåt annat jox typ lim eller spackel, sitter emellanåt rätt hårt iaf! Idén är att göra det nog rent att kunna lacka bilar på en professionell nivå. Det finns både till-luft och frånluft samt vattenridå. Jag gissar att det blir att hacka loss all skit från golvet och sedan sopa/damsuga? Efter det lägga färg på väggar och golv? Hur gör jag det på ett bra och billigt sätt? Vad löns att slösa lite extra pengar på? Ska man köra något rengöringsmedel? Alla tips uppskattas!



Svar på inlägget: Tips för att städa upp lackbås?



Är golvet ett slätt golv utan utsug osv hade jag hällt ut några säckar flytspackel på det, förutsatt att det är en stabil betongplatta då. Sen spruta väggarna vita med någon halvblank vit färg och golvet med epoxyfärg. För att få professionell nivå på en box är det ganska många tusenlappar som behövs, men för att få den dräglig är det bara göra som ovan...


Kanon tackar


Men hallå... Ingen mask, kläder... öppen jacka... Seriöst? Mjae skulle inte tro det då.


Det där är gamla bilder från då en annan lirare lackade, jag använder självklart mask. Det var de enda bilderna jag hade på stället.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka