Laglig Sänkning? (740)

Tja tänkte bara kolla om det finns någon gräns för hur låg bilen för vara? Det jag har kommit fram till är att fjädrarna inte ska kunna hoppa ur och att det ska kunna fjädras ner minst 5cm. men vet inte ens om det stämmer, hur är det? kan man sänka den så att den knappt är över marken och sen sätta massa klämmor i tallriken? MvH



Svar på inlägget: Laglig Sänkning? (740)



Klämmor brukar aldrig vara lagligt. Hade jag varit du hade jag personligen köpt en vanlig sänkningssats, coils är val 1, men det finns kanske inte till 740 så då vart bara sänkningssatsen kvar som alternativ.


Varför skulle man över huvudtaget, vilja ens göra bilen så opraktisk?


ja är oxå i sänkning tagen just nu... finns inte mkt info att hitta om reglerna. SBP är ju nästan omäjliga att nå. vem vet sånt??.. hur lite/mkt får man göra innan man måste omregga osv. ------------------------------------------------------------------------------------------------- du kan gasa hur mkt du vill- ja kör om dig ändå


i detta fall handlar den om en 740, förstabil som säkert kommer hamna i diket ändå.


Lustigt. När jag hade min förstabil så satsade inte jag på att få den i diket. Föredrog att hålla mig på vägen.


jao, men man ska ju satsa hårt prova nya grejjor och inte sitta som en kines och köra


haha... man behöver inte sikta för att komma fel.. min första bil ( en saab 900) lyckades ja satte fast i ett elskåp vinter, snö och vänsterbromsning:) det hände medans ja väntade på att min betällda kebab skulle bli klar.. gissa om maten var kall när ja kommit loss.. ---------------------------------------------------------------------------------- den dan ja ser en leende joggare ska ja överväga saken


Finns ingen "lag" på hur låg bilen får va, ta bort fjädrarna så blir han bra!


Fast det måste finnas fjädringsväg, så det är knappast lagligt. Heller inte trafiksäkert





Det är bara under bess, det är ju inte direkt att snuten stoppar dig och gnäller på att du inte har nån fjädringsväg på bilen, så när det är dags för bess är det bara sätta dit fjädrarna!


Så du säger alltså att de inte reagerar på att en bil nästan släpar sitt underrede i backen..? Hm..tror du får tänka om där faktiskt..


gör ba såhär http://www.garaget.org/video/118643


rätta mig om jag har fel men är det inte så att fjädrarna måste sitta fast när man hissar bilen och fjädringsväg ska finnas.


Nej, du har inte fel.


Jo det kan hända, hört talas om flygande besiktning?


Vad har det att göra med frågan över huvudtaget? Jag har ingen större koll på lagen men jag vet att dom inte blir glada om man inte kommer upp på hissen Blivit stannad av polisen där dom påstod att jag hade "för låg bil", jag svarade något i stil med -Hoppsan, ja det måste jag ju fixa till. och fick köra vidare.


korta fjäderbenen 20mm å stoppa i dämpare ifrån 240 å sen kapa ett par varv så klara man sig:) bak äre bara å kapa en 3-4varv å sätta fast fjädrarna me klämmer


Jag kan intyga att dom blir smått irriterade på besiktningen när man fastnar på domkraften som finns på liften! Dom fick lyfta bilen för hand så att jag kunde backa ner ifrån lyften och sedan backa ut ifrån hallen! Fick göra det när jag besikta XR2:an efter 60mm sänkning och kan säga att jag skämdes en del Bilen blev godkänd men hade den inte kommit upp på liften hade det blivit ombesiktning!


Vad vet jag. Det kanske är en aspekt många inte tänker på i all hast?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka