Lackering av bil

Ska lackera om min Renault 5 GTE om några månader. Skulle bara vilja ha några tips innan. Någon som vet var kostnaden ligger på med metalliclack? Eller om man väljer solidfärg? Vad kan man göra för hålla ner kostnaden jag tänker på och spackla själv plocka bort lister, strålkastare och dylikt? Viktiga tips på mattning av lack innan lackering. Tacksam för svar...



Svar på inlägget: Lackering av bil



Allt beror ju på va du kan. Ibland då man spacklar igen där lister ska sitta osv han spacklet lägga sig med tiden. Och då kommer de inte bli snyggt. Själv tror jag iaf om du ska lämna bort jobbet att dom gör allt. Då vet du att de bli riktigt gjort och du kan då gå tillbaka om något av deras jobb inte håller. De du kanske ska kolla är om någon kan lacka den efter arbetstid eööer om du känner någon som kan göra de billigare än om du lämnar in de til företag..


Ang. att matta ner lacken, så är det bara att ta typ en röd skotteduk och matta ner lite fint


Sedan så är ju frågan om du ska ha enskiktslack eller tvåskiktslack. Ring till en lackfirma och fråga.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka