Bromsar

Kraften från bromspedalen och huvudbromscylindern överförs till hjulets bromscylinder via vätska i bromsrör. Bromscylindern pressar antingen samman två bromsbelägg mot en bromsskiva eller så pressas två bromsbackar ut mot en bromstrumma. Personbilar har vanligtvis hydrauliskt bromssystem till färdbromsen (fotbromsen).

Belägg, skivor, bromsvätska, bromsslangar och bromskit
Det är bättre att investera i riktigt bra belägg tillsammans med en bättre bromsvätska (ev stålomspunna bromsslangar). Självklart leder belägg med mer friktion till större värmeutveckling och skivorna får ta större värmecykler, så värmebehandlade sportskivor kan vara nästa steg. Tänk på att se över kylning till skivorna, då detta har stor betydelse för delarnas driftstemperatur och livslängd. Har man större budget så finns det färdiga bromskit från tillverkare så som Brembo, MOVIT, Stoptech, Tarox och Ap-Racing.

Större bromskivor ökar värmeupptagning samt avledning av värme i bromskivorna. Styvare broms ok och rostfria stålomspunna bromsslangar minskar flexibiliteten i systemet vilket ger en mer distinkt känsla i bromspedalen som gör det lättare att kontrollera bromsningen. Ett välbalanserat bromskit ger dig kortare bromssträcka, bättre bromskontroll, styvare pedal och mindre bromsavmattning.

» Chiptrimmning
» Sportluftfilter
» Sportavgassystem
» Sportfjädrar
» Styling
» Komressorkonvertering
» Turbokonvertering
» Tuning- & Stylinglänkar
« Tillbaka